با 10 دیتاسنتر بزرگ جهان آشنا شوید


بر اساس آمار سال 2017 بیش از 4 میلیارد نفر در دنیا به اینترنت متصل هستند (که امروزه قطعا این آمار افزایش پیدا کرده است)، بنابراین نیاز به ذخیره و پردازش داده به صورت تصاعدی افزایش پیدا کرده است، همین مساله باعث شده که تعداد دیتاسنترها در دنیا افزایش پیدا کند و از طرف دیگر اندازه آن‌ها هم بزرگ و بزرگتر شود. لیست 10 دیتاسنتر بزرگ دنیا را مطالعه می‌کنید:

 

شماره 10: دیتاسنتر تولیپ در هندوستان

مرکز داده تولیپ در هندوستان توسط کمپانی Tulip Datacenter Services Private Limited که در استان بنگلور هند واقع شده است، طراحی، اجرا و ساخته شده است.

دیتاسنتر تولیپ در هندوستان ، بزرگترین دیتاسنتر کشور هند است که 90 هزار متر مربع وسعت آن است، 12000 رک سرور دارد که هر کدام از این رک‌ها انرژی‌ای معادل 100 مگاوات را منتقل و پشتیبانی می‌کند. برای آشنایی بیشتر با رک سرور می‌توانید مقاله رک سرور یا rack mounted سرور را مطالعه کنید. این مرکز در سال 2012 افتتاح شد و امروزه سومین مرکز داده بزرگ دنیا به شمار می‌رود. با همکاری دو کمپانی Tulip Telecom Ltd و IBM چهار برج در آن ساخته شده تا به 2000 منطقه در هند سرویس‌رسانی کنند. امروزه و با توجه به اندازه این مرکز (بزرگترین دیتاسنتر آسیا) به آن شهر داده تولیپ یا «Tulip Data City» گفته می‌شود.

 

شماره 9: مرکز تکنولوژی Lakeside در ایالات متحده آمریکا

مرکز تکنولوژی Lakeside در ایالت ایلینویز شیکاگو واقع شده است و 1.1 میلیون فوت مربع وسعت دارد. این مجموعه توسط کمپانی‌های مختلفی از قبیل IBM، فیسبوک و CenturyLink مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دیتاسنتر دارای سیستم‌های پیشرفته با 53 ژنراتور پشتیبان برای به حداقل رساندن هر نوع قطعی برق است. این دیتاسنتر از این جهت منحصر به فرد است که ساختمان آن در سال 1912 ساخته شده و لابی ساختمان آن هنوز ظاهر و حس اوایل قرن بیستم را القا می‌کند. در سال 1999 این ساختمان به عنوان مرکز داده بازگشایی شد و امروزه بیش از 90 درصد رک سرورهای آن پر هستند. برای آشنایی بیشتر با رک سرور می‌توانید مقاله رک سرور یا rack mounted سرور را مطالعه کنید.

 

شماره 8: مرکز داده Doupont Fabros در ایالات متحده آمریکا

دیتاسنتر دوپونت فابروس در ایالت ویرجینیا در ایالات متحده هم یکی از بزرگترین دیتاسنترهای دنیا به شمار می‌رود. محوطه این دیتاسنتر از 7 ساختمان متفاوت و به مساحت 200 هزار متر مربع تشکیل شده است.

 

شماره 7: دیتاسنتر Switch Supernap در ایالات متحده آمریکا

این دیتاسنتر در نوادا لاس وگاس واقع شده است و مساحت آن چیزی بالغ بر 350 هزار متر مربع است و به بیش از 50 میلیون مشتری سیستم فیبرنوری را خدمات‌رسانی می‌کند. این مرکز داده تقریبا دو برابر بزرگتر از هر مرکز داده خصوصی دیگری در آمریکاست. Switch Supernap توسط راب روی راه‌اندازی شد و کمپانی او تبدیل به یک کمپانی پیشرو در صنعت دیتاسنتر شد. کمپانی Switch تا به حال بیش از 200 اختراع در زمینه فناوری دیتاسنتر به ثبت رسانده است.

 

شماره 6: دیتاسنتر Range International در چین

این مرکز داده در استان لانگ فنگ چین واقع شده و مساحتی برابر با 110 زمین فوتبال را پوشش می2دهد. این دیتاسنتر بیش از 600 هزار متر مربع فضا را اشغال می‌کند که برابر با محیط پنتاگون است. ساخت این دیتاسنتر در سال 2016 و زیر نظر شرکت IBM به پایان رسیده است. این دیتاسنتر به مراکز خصوصی و سازمان‌های دولتی در زمینه رایانش ابری خدمات‌رسانی می‌کند. میزان مصرف برق در این دیتاسنتر بزرگ 150 مگاوات است.

 

شماره 5: دیتاسنتر کولوس در نروژ

شاید برایتان جالب باشد که بدانید بزرگترین دیتا‌سنتر اروپا در یک روستای کوچک در نروژ واقع شده است. این مرکز داده در زمستان سال 2018 و در فضایی بالغ بر 650 هزار متر مربع و در چهار طبقه ساخته شد. این مرکز داده با هدف بهره‌برداری از انرژی سبز رقابتی کشور، اقلیم سرد و نیروی کار فنی بزرگ کشور نروژ برای دسترسی به فیبر با عملکرد بالا در مقیاس بین‌المللی ساخته شد. برنامه آینده این مرکز این است که تا سال 2027 نهایتا 1000 مگاوات برق مصرف کند. این مساله زمانی جذابیت بیشتری پیدا می‌کند که بدانید این کمپانی نروژی اصرار دارد که این مجموعه به صورت 100 درصدی با انرژی‌های تجدیدپذیر به حیات خودش ادامه بدهد که همین مساله تا 60 درصد در بحث هزینه‌های انرژی صرفه‌جویی می‌کند.

 

شماره 4: دیتاسنتر هاربین در چین

مرکز داده هاربین در استان هیلونگجیانگ و در شمالی‌ترین منطقه چین واقع شده است. دیتاسنتر هاربین بزرگترین سازه در منطقه Ice City هاربین است. این مرکز داده با وسعت 710 هزار متر مربع تحت مالکیت شرکت موبایل چین است.

دیتاسنتر
دیتاسنتر

 

شماره 3: دیتا‌سنتر سیتادل در ایالات متحده

مرکز داده سیتادل که در شمال نوادا واقع شده است همچنان در حال تکمیل ساخت است و زمانی که کامل شود 650 مگاوات انرژی مصرف خواهد کرد که همه آن از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین خواهد شد. وسعت این مرکز 720 هزار متر مربع است. این دیتا‌سنتر را کمپانی Switch ساخته و مالک آن است. این دیتا‌سنتر از شبکه هایپرلوپ کمپانی برای رساندن latency 9 میلی‌ثانیه به لس آنجلس و سن دیگو با اتصال 7 میلی‌ثانیه‌ای به تجهیزات مرکزی کارخانه است. این مرکز در میان نوآورانه‌ترین مراکز دنیا قرار دارد و بیش از 260 ثبت اختراع جهانی در زمینه ساخت و عملیات دارد.

دیتاسنتر
دیتاسنتر

 

شماره 2: دیتاسنتر Mobile Hohot در چین

دو دیتا‌سنتر بزرگ جهان در این لیست هر دو شش ساختمان ابراطلاعاتی در پارک ملی اطلاعات مغولستان را میزبانی می‌کنند. موبایل هوهوت دومین دیتا‌سنتر بزرگ در جهان است که 770 هزار متر مربع وسعت دارد و با هزینه 2 میلیارد دلاری ساخته شده است.

دیتاسنتر
دیتاسنتر

 

شماره 1: دیتا‌سنتر Telecom در چین

مرکز داده تلکام هم مانند موبایل هوهوت در پارک ملی اطلاعات مغولستان قرار گرفته است و 100 هزار متر مربع وسعت دارد. این مرکز دربردارنده دیتا‌سنتر رایانش ابری، مراکز تماس، دفاتر، انبار و محل زندگی برای کارمندان دیتاسنتر است. این مرکز علاوه بر اینکه عنوان بزرگترین دیتاسنتر دنیا را با خود دارد، با 3 میلیارد دلار هزینه گران‌قیمت‌ترین سازه دیتاسنتر در دنیا هم به شمار می‌رود.

بخوانید : دیتاسنترها و زلزله | پیشگیری بهتر از درمان

R&M

 

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *