رایانش ابری(قسمت اول)| رایانش ابری چیست؟

Cloud computing

Cloud computing


هنوز هم اینکه رایانش ابری چگونه کار می‌کند و برای چه مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد، نامفهوم و مبهم است. در ادامه قصد داریم با ارائه چند مطلب در این زمینه راهنمای خوبی برای شناسایی اصطلاحات پایه و رایج رایانش ابری و مفاهیم آن در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

کاربرد رایانش ابری

احتمالاً شما هم اکنون در حال استفاده از رایانش ابری هستید و ممکن است متوجه آن نباشید! اگر از یک سرویس آنلاین برای ارسال ایمیل استفاده کنید، اسناد را ویرایش کنید، فیلم یا تلویزیون تماشا کنید، موسیقی گوش دهید، بازی کنید یا عکس‌ها و فایل‌های دیگر را ذخیره کنید، احتمال دارد که cloud computing همه این موارد‌ را در پشت صحنه ممکن سازد. اولین سرویس‌د‌هی رایانش ابری به یک دهه گذشته بازمی‌گردد اما در حال حاضر انواع سازمان‌ها از استارپ‌ها کوچک تا شرکت‌های جهانی، آژانس‌های دولتی تا کمپانی‌های کوچک، تکنولوژی را به دلایل مختلف به‌کار می‌گیرند. در ادامه چند مورد از کارهایی که می‌توانید با Cloud انجام دهید آمده است:
• اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های جدید بسازید؛
ن داده‌ها را ذخیره کنید، از آن‌ها back up بگیرید و آن‌ها را بازیابی کنید؛
ن وبسایت‌ها و وبلاگ‌ها را سازمان‌دهی کنید؛
• فایل‌های صوتی و ویدئوها را منتشر کنید؛
• نرم‌افزارها را براساس نیازهای موجود ارائه کنید؛
• داده‌ها را برای ارائه الگوها و پیش‌بینی تجزیه و تحلیل کنید.

مهمترین مزیت‌های cloud computing

رایانش ابری دیدگاه سنتی کسب و کارها را در مورد منابع فناوری اطلاعات (IT) به کلی تغییر داده است.
در مورد رایانش ابری چه می‌دانید؟ چرا رایانش ابری مشهور شده است؟ در ادامه 6 دلیل رایج برای به‌کارگیری رایانش ابری توسط سازمان‌ها آمده است:

1- هزینه
cloud computing هزینه‌های خرید نرم‌افزار و سخت‌افزار و نصب و راه‌اندازی دیتاسنترها یا رک‌های سروری سایت (برق روزانه برای تأمین برق و خنک کردن آن‌ها) را از بین می‌برد. و نیاز به کارشناسان فناوری اطلاعات برای مدیریت زیرساخت ها را بین می‌برد که این‌ موارد باعث سرعت بخشیدن به کارها می‌شود.

2- سرعت
بیشتر سرویس‌های cloud computing به صورت سلف سرویس و براساس نیازهای موجود هستند، بنابراین مقادیر وسیعی از منابع رایانش را می‌توان در چند دقیقه فراهم کرد و تنها با چند کلیک ماوس، کسب و کاری با انعطاف‌پذیری بسیار زیاد ممکن ساخت و از فشار برنامه‌ریزی کاست.

3- مقیاس جهانی
از مزایای سرویس‌های cloud computing، مقیاس انعطاف‌پذیر است. در اصطلاح Cloud این بدان معنی است که، مقدار دقیق منابع IT (مانند قدرت رایانشی بیشتر یا کمتر، ذخیره‌سازی و پهنای باند) درست در مواقع مورد نیاز و از موقعیت جغرافیایی مناسب عرضه می‌شود.

4- بهره‌روی
مراکز داده یا دیتاسنترهای سایت نیازمند رک گذاری و استک گذاری بسیاری هستند که شامل نصب و راه‌اندازی سخت‌افزارها، پچ کردن نرم‌افزارها و دیگر کارهای روزمره مدیریت زمان IT هستند. رایانش ابری نیاز به تعداد زیادی از این وظایف را حذف می‌کند، بنابراین تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند زمان زیادی را برای رسیدن به اهداف مهم کسب و کار خود صرف کنند.

5- عملکرد
بزرگترین خدمات cloud computing بر روی یک شبکه جهانی از دیتاسنترهای ایمن اجرا می شود که به طور دائم به آخرین ورژن سخت‌افزار رایانشی سریع و کارآمد ارتقا می یابد. این موضوع مزیت‌های زیادی را برای یک دیتاسنتر واحد در یک شرکت برزگ به ‌همراه دارد که شامل کاهش تأخیر در شبکه، برای اپلیکیشن‌ها و صرفه‌جویی در مقیاس بزرگ‌تر می‌شود.

6- قابلیت اطمینان
cloud computing امکان پیشتیبانی و بک آپ گرفتن از داده‌ها، بازیابی اطلاعات و تداوم کسب و کار را ساده‌تر و ارزان‌تر می‌سازد، زیرا می‌تون داده را در محل‌های دیگر شبکه ارائه دهنده Cloud منعکس کرد.

منبع: www.microsoft.com

بخوانید: رایانش ابری (قسمت دوم)| انواع خدمات و نحوه گسترش Cloud

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *