شبکه توری بی سیم چیست و چگونه کار می‌کند؟


تفاوت شبکه‌های بیسیم توری با سایر شبکه‌ها در چیست؟

شبکه‌های سنتی به تعدادی نقاط دسترسی سیمی یا هات‌اسپات‌های بیسیم برای اتصال به کاربران نیاز دارند.  اما در یک شبکه توری، شبکه از طریق ده‌ها و حتی صدها گره بیسیم گسترش یافته است که قادرند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا اتصال شبکه در یک ناحیه بزرگ انجام گیرد.
این گره‌ها فرستنده‌های کوچک رادیویی هستند که مانند یک روتر بی‌سیم عمل می‌کنند. گره‌ها از استاندارد معمول WiFi یعنی استاندارهای g یا b 802.11a, استفاده می‌کنند تا بتوانند به صروت بی‌سیم با کاربران و از همه مهمتر، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
گره‌ها با استفاده از نرم‌افزار برنامه‌ریزی می‌شوند که به آن‌ها می‌گوید که چگونه با یک شبکه بزرگتر در تعامل باشند. اطلاعات از نقطه A به نقطه B در سراسر شبکه به صورت بی‌سیم از یک گره به سمت دیگر حرکت می‌کند. گره‌ها به صورت خودکار سریع‌ترین و مطمئن‌ترین مسیر را در یک فرآیند مشخص انتخاب می‌کنند (مسیریابی پویا).
بزرگترین مزیت شبکه‌های بیسیم توری این است که واقعا بیسیم است. بیشتر نقاط دسترسی (اکسس پوینت‌های)  قدیمی “وایرلس” هنوز باید برای پخش سیگنال خود از طریق سیم به اینترنت متصل شوند و برای شبکه‌های بیسیم بزرگ، کابل‌های اترنت باید در سقف و دیوارها در سرتاسر مناطق عمومی نصب شوند.
در شبکه بی‌سیم توری، تنها یک گره از طریق اتصال فیزیکی به یک کانکشن شبکه مانند یک مودم اینترنت DSL نیاز دارد. این گره سیمی، اینترنت را به صورت بی‌سیم به با تمام گره‌های مجاور خود به اشتراک می‌گذارد. همین‌طور این گره‌ها به صورت بی‌سیم به گره‌های اطراف خود متصل می‌شوند. گره‌های بیشتر موجب گسترش بیشتر اتصال‌ها می‌شوند و موجب ایجاد یک ابر ارتباطی بی‌سیم می‌گردند که می‌تواند در نهایت به یک دفتر کوچک یا شهری با جمعیت میلیونی کمک کند.

مزایای شبکه بیسیم توری عبارتند از:

•    بدلیل استفاده از سیم کمتر، راه‌اندازی یک شبکه به خصوص برای مناطق بزرگ هزینه کمتری دربرخواهد داشت.
•    با ایجاد گره‌های بیشتر، می‌توان شبکه‌ی بیسم بزرگتر و سریع‌تری در اختیار داشت.
•    بر روی استاندارهای g یا b 802.11a, که در حال حاضر برای اغلب شبکه‌های بی‌سیم استفاده می‌شود، تکیه دارد.
•    در مکان‌هایی که امکان استفاده از اترنت وجود ندارد، مورد استفاده هستند (مثلا در مکان کنسرت‌های روباز، تنظیمات انبارها یا حمل و نقل.)
•    آن‌ها برای پیکربندی شبکه‌های NLoS (None-Line-of-Sight) مفید هستند که ممکن است در آن‌ها سیگنال‌های بیسیم به صورت متناوب قطع شوند. اگر سیگنال از یک نقطه دسترسی (اکسس پوینت) قطع شود، ده‌ها وحتی صدها گره دیگر در اطراف وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای یافتن سیگنال مجدد در این شبکه توری استفاده کرد.
•    شبکه توری بیسیم یک «شبکه خود تنظیم» است. یعنی قادر است یک گره جدید را بدون نیاز به تنظیمات مدیر شبکه به ساختار موجود اضافه کند.
•    شبکه توری بیسیم یک «شبکه خود ترمیم» است. زیرا به صورت خودکار، سریع‌ترین و مطمئن‌ترین مسیرهای ارسال داده را پیدا می‎کند، حتی اگر گره‌ها مسدود شده یا سیگنال خود را از دست بدهند.
•    پیکربندی‌های شبکه توری بیسیم اجازه می‌دهد تا شبکه‌های محلی سریع‌تر اجرا شوند، زیرا با استفاده از این تکنولوژی، بسته‌های محلی مجبور نیستند به یک سرور مرکزی بازگردند. 
•    گره‌های شبکه توری بیسیم با نصب آسان، به دلیل انعطاف بیشتر و قابل ارتقا بودن، می‌تواند به اندازه نیاز گسترش یابد.

 منبع: Howstuffworks

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *