همه چیز در مورد رایانش ابری (Cloud Computing)

رایانش ابری (Cloud Computing)

رایانش ابری (Cloud Computing)


رایانش ابری (Cloud Computing) چیست؟

به طور کلی، رایانش ابری (Cloud Computing) در اینترنت (“ابر یا Cloud”) عبارت است از: ارائه خدمات رایانشی برای سرورها، ذخیره سازی، پایگاه‌های داده، شبکه، نرم‌افزار، آنالیزها و غیره. شرکت‌هایی که این خدمات رایانشی را ارائه می‌دهند، شرکت‌های ارائه دهنده Cloud نامیده می‌شوند و معمولاً هزینه خدمات رایانش ابری را براساس استفاده، مشابه نحوه پرداخت هزینه آب و برق خانه‌ها می‌پردازند.

هنوز هم اینکه رایانش ابری چگونه کار می‌کند و برای چه مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد، نامفهوم و مبهم است. در ادامه قصد داریم با ارائه چند مطلب در این زمینه راهنمای خوبی برای شناسایی اصطلاحات پایه و رایج رایانش ابری و مفاهیم آن در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

کاربرد رایانش ابری  (Cloud Computing)

احتمالاً شما هم اکنون در حال استفاده از رایانش ابری هستید و ممکن است متوجه آن نباشید! اگر از یک سرویس آنلاین برای ارسال ایمیل استفاده کنید، اسناد را ویرایش کنید، فیلم یا تلویزیون تماشا کنید، موسیقی گوش دهید، بازی کنید یا عکس‌ها و فایل‌های دیگر را ذخیره کنید، احتمال دارد که رایانش ابری همه این موارد‌ را در پشت صحنه ممکن سازد. اولین سرویس‌د‌هی رایانش ابری به یک دهه گذشته بازمی‌گردد اما در حال حاضر انواع سازمان‌ها از استارپ‌ها کوچک تا شرکت‌های جهانی، آژانس‌های دولتی تا کمپانی‌های کوچک، به دلایل مختلف تکنولوژی را به‌کار می‌گیرند. در ادامه چند مورد از کارهایی که می‌توانید با Cloud انجام دهید آمده است:

  • اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های جدید بسازید؛
  • داده‌ها را ذخیره کنید، از آن‌ها back up بگیرید و آن‌ها را بازیابی کنید؛
  • وبسایت‌ها و وبلاگ‌ها را سازمان‌دهی کنید؛
  • فایل‌های صوتی و ویدئوها را منتشر کنید؛
  • نرم‌افزارها را براساس نیازهای موجود ارائه کنید؛
  • داده‌ها را برای ارائه الگوها و پیش‌بینی تجزیه و تحلیل کنید.

مهمترین مزیت‌های رایانش ابری

رایانش ابری (Cloud Computing) دیدگاه سنتی کسب و کارها را در مورد منابع فناوری اطلاعات (IT) به کلی تغییر داده است.
در مورد رایانش ابری چه می‌دانید؟ چرا رایانش ابری مشهور شده است؟ در ادامه 6 دلیل رایج برای به‌کارگیری رایانش ابری توسط سازمان‌ها آمده است:

1- هزینه

رایانش ابری هزینه‌های خرید نرم‌افزار، سخت‌افزار، نصب و راه‌اندازی دیتاسنترها یا رک‌های سروری سایت (برق روزانه برای تأمین برق و خنک کردن آن‌ها) و همچنین نیاز به کارشناسان فناوری اطلاعات برای مدیریت زیرساخت ها را از بین می‌برد که این‌ موارد باعث سرعت بخشیدن به کارها می‌شود.

2- سرعت

بیشتر سرویس‌های رایانش ابری به صورت سلف سرویس و براساس نیازهای موجود هستند، بنابراین مقادیر وسیعی از منابع رایانش را می‌توان در چند دقیقه فراهم کرد و تنها با چند کلیک ماوس، کسب و کاری با انعطاف‌پذیری بسیار زیاد ممکن ساخت و از فشار برنامه‌ریزی کاست.

3- مقیاس جهانی

از مزایای سرویس‌های رایانش ابری، مقیاس انعطاف‌پذیر است. در اصطلاح Cloud این بدان معنی است که، مقدار دقیق منابع IT (مانند قدرت رایانشی بیشتر یا کمتر، ذخیره‌سازی و پهنای باند) درست در مواقع مورد نیاز و از موقعیت جغرافیایی مناسب عرضه می‌شود.

4- بهره‌روی

مراکز داده یا دیتاسنترهای سایت نیازمند رک گذاری و استک گذاری بسیاری هستند که شامل نصب و راه‌اندازی سخت‌افزارها، پچ کردن نرم‌افزارها و دیگر کارهای روزمره مدیریت IT هستند. رایانش ابری نیاز به تعداد زیادی از این وظایف را حذف می‌کند، بنابراین تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند زمان زیادی را برای رسیدن به اهداف مهم کسب و کار خود صرف کنند.

5- عملکرد

بزرگترین خدمات رایانش ابری بر روی یک شبکه جهانی از دیتاسنترهای ایمن اجرا می شود که به طور دائم به آخرین ورژن سخت افزار رایانشی سریع و کارآمد ارتقا می‌یابد. این موضوع مزیت‌های زیادی را برای یک دیتاسنتر واحد در یک شرکت برزگ به ‌همراه دارد که شامل کاهش تأخیر در شبکه برای اپلیکیشن‌ها و صرفه‌جویی در مقیاس بزرگ‌تر می‌شود.

6- قابلیت اطمینان

رایانش ابری امکان پیشتیبانی و بک آپ گرفتن از داده‌ها، بازیابی اطلاعات و تداوم کسب و کار را ساده‌تر و ارزان‌تر می‌سازد، زیرا می‌تون داده را در محل‌های دیگر شبکه ارائه دهنده Cloud منعکس کرد.

انواع خدمات رایانش ابری

اکثر خدمات رایانش ابری (Cloud Computing) در سه دسته قرار می‌گیرند: زیرساخت به عنوان یک سرویس (Infrastructure as a service) یا (IaaS)، پلتفرم به عنوان یک سرویس (Platform as a Service) یا (PaaS)، نرم‌افزار به عنوان یک سرویس (Software as a service) یا (SaaS). این‌ها در اصطلاح لایه‌های رایانش ابری نامیده می‌شوند چراکه هریک از آن‌ها روی دیگری ساخته می‌شوند. دانستن درباره آن‌ها و اینکه چه تفاوتی با هم دارند باعث می شود که اهداف کسب و کار شما به آسانی تحقق یابد.

زیرساخت به عنوان یک سرویس ( (IaaS)

اساسی‌ترین بخش خدمات رایانش ابری است. با IaaS، شما زیرساخت‌های فناوری اطلاعات (سرورها و ماشین‌های مجازی (VMها))، ذخیره سازی، شبکه‌ها و سیستم عامل‌ها را از یک ارائه دهندهCloud ، بر اساس پرداختی که انجام می‌دهید، اجاره می‌کنید.

پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS)

پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) به بخشی از خدمات رایانش ابری اشاره دارد که یک نیاز محیطی را به‌منظور توسعه، آزمایش، ارائه و مدیریت نرم‌افزارهای کاربردی تأمین می‌کند. در واقع فرد برای ساخت برنامه‌های کاربردی خود آزادی عمل دارد.

نرم‌افزار به عنوان یک سرویس (SaaS)

نرم‌افزار به عنوان یک سرویس (SaaS) یک روش برای ارائه نرم‌افزارهای کاربردی در فضای مجازی اینترنت، بر اساس نیاز و معمولا بر اساس اشتراک است. با SaaS، ارائه دهندگان Cloud نرم‌افزارهای کاربردی و زیرساخت‌های اساسی را مدیریت می‌کنند و هر گونه تعمیر و نگهداری مانند ارتقاء نرم‌افزار و پچ کردن امنیتی را سامان‌دهی می‌کنند. کاربرن معمولاً از طریق یک مرورگر وب بر روی گوشی تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر شخصی به برنامه‌های کاربردی در اینترنت متصل می‌شوند.

در ادامه به تفضیل در مورد IaaS، PaaS و SaaS صحبت می‌کنیم.

IaaS چیست؟

زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) یک زیرساخت ضروری رایانش است که در محیط مجازی اینترنت ارائه و مدیریت شده است. مقیاس انعطاف پذیری دارد و به سرعت برای نیازهای زیاد و کم انطباق‌پذیر است همچنین پرداخت به اندازه آنچه استفاده می‌شود صورت می‌گیرد.
IaaS به شما کمک می‌کند از هزینه و پیچیدگی خرید و مدیریت سرورهای فیزیکی خود و دیگر زیرساخت‌های مرکز داده (دیتا سنتر) جلوگیری کنید.
هر منبع به عنوان یک جزء خدمت جداگانه ارائه می‌شود و فقط لازم است شما تا زمانی که به آن نیاز دارید، یک منبع خاص را اجاره کنید. ارائه دهنده سرویس رایانش ابری (Cloud Computing) در حین اینکه شما نرم افزارهای خود (سیستم عامل‌ها و برنامه‌های کاربری) را خریداری، نصب، پیکربندی و مدیریت می‌کنید، زیرساخت را سامان‌دهی و مدیریت می‌کند.

سناریوهای رایج کسب و کار IaaS

کسب و کارهای معمولی با IaaS عبارتند از:
تست و توسعه: تیم‌ها می‌توانند به سرعت محیط‌های تست و توسعه را راه‌اندازی و پیاده‌سازی کنند و برنامه‌های کاربردی جدید را سریعتر به بازار عرضه کنند.
مدیریت وب سایت: راه‌اندازی وب سایت با استفاده از IaaS می‌تواند ارزان‌تر از مدیریت سایت به صورت سنتی باشد.
ذخیره‌سازی، Backup و بازیابی: سازمان‌ها از اختصاص دادن سرمایه به ذخیره‌سازی و رفع پیچیدگی مربوط به مدیریت ذخیره‌سازی اجتناب می‌کنند که به طور معمول نیازمند یک کارمند ماهر برای مدیریت داده‌ها و رعایت الزامات قانونی و برآوردن آن‌ها است. IaaS برای رسیدگی به نیازهای غیرقابل پیش‌بینی و درحال رشد ذخیره‌سازی مفید است. همچنین می‌تواند برنامه‌ریزی و مدیریت سیستم‌های بک‌آپ گیری و بازیابی را ساده کند.
برنامه‌های وب: IaaS همه زیرساخت‌های مورد نیاز برای پشتیبانی برنامه‌های کاربردی وب مانند: ذخیره‌سازی، سرورهای برنامه و وب و منابع شبکه را فراهم می‌کند. سازمان‌ها می‌توانند بلافاصله برنامه‌های وب را در IaaS به‌کار برده و به راحتی مقیاس زیرساخت‌ها را هنگامی‌که نیاز به برنامه‌های کاربردی غیرقابل پیش‌بینی وجود دارد، افزایش یا کاهش دهند.
رایانش با کارایی بالا: رایانش با کارایی بالا (HPC) در ابررایانه‌ها، شبکه‌های کامپیوتری و مجموعه‌ای از کامپیوترها، به حل مشکلاتی با میلیون‌ها متغیر و محاسبه کمک می‌کند. مثال‌هایی در این زمینه عبارتند از: شبیه‌سازی‌های زلزله، پیش‌بینی‌های آب و هوا، مدل‌سازی مالی و ارزیابی طرح محصولات.
تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ (Big data :(Big data یا داده‌های بزرگ یک اصطلاح معروف برای مجموعه داده‌های عظیم است که به طور بالقوه شامل الگوها، روندها و ترکیبات ازرشمندی است. کنکاش در این مجموعه داده‌ها برای استخراج و یافتن الگوهای پنهان، نیازمند قدرت پردازش زیادی است که IaaS این نیاز را به طور مقرون به صرفه‌ای کاهش می‌دهد.

مزیت‌های IaaS

هزینه سرمایه گذاری را از بین می‌برد و هزینه‌های فعلی را کاهش می‌دهد: IaaS هزینه‌های پیش‌رو برای راه‎‌اندازی و مدیریت یک مرکز داده سایت را از بین می‌برد، و این یک گزینه مقرون به صرفه برای استارتاپ‌ها، کسب و کار و تست‌ ایده‌های جدید است.
موجب تداوم کسب و کار می‌شود و از بروز خطر جلوگیری می‌کند: رسیدن به قابلیت دسترسی بالا، تداوم کسب و کار و جلوگیری از بروز خطر هزینه زیادی را به دنبال دارد زیرا نیازمند تکنولوژی و کارکنان زیادی است. اما IaaS می‌تواند با بکاربردن سطحی مناسبی از سرویس‌ها در موقعیت درست (service level agreement) یا (SLA)، این هزینه‌ها را کاهش دهد و به برنامه‌ها و داده‌ها در حین بروز مشکل یا قطع شدن دسترسی پیدا کند.
سرعت بالا در نوآوری: به محض اینکه تصمیم بگیرید یک محصول یا ابتکار جدید را راه اندازی کنید، زیرساخت رایانشی لازم را می توانید در چند دقیقه یا چند ساعت، به جای روزها یا هفته‌ها و گاهی چند ماه، آماده کنید.
سریعتر به تغییر شرایط کسب و کار پاسخ می‌دهد: IaaS شما را قادر می‌سازد به سرعت منابع خود را افزایش دهید تا هنگام افزایش نیاز برای برنامه‌های کاربردی خود (مثلاً در تعطیلات و همزمان با بالا رفتن تقاضا) آماده باشید سپس مجدداً زمانی که نیازها کاهش می‌یابد، مقیاس منابع به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌ها کاهش می یابد.
موجب می‌شود بر روی کسب و کار خود تمرکز کنید: IaaS باعث می‌شود که اعضای تیم به جای تمرکز بر زیرساخت‌های IT بر کسب و کار اصلی سازمان تمرکز کنند.
ثبات، قابلیت اطمینان و پشتیبانی را افزایش می‌دهد: با IaaS نیازی به تعمیر و نگهداری، ارتقاء نرم افزار و سخت افزار و یا رفع مشکلات تجهیزات نیست. با به‌کار بردن منابع مناسب در زمان مناسب، ارائه‌دهنده خدمات اطمینان می‌دهد که زیرساخت شما قابل اعتماد است.
امنیت بیشتری را ایجاد می‌کند: ارائه دهنده خدمات Cloud میتواند امنیت برنامه‌ها و داده‌های شما را فراهم کند
برنامه‌های جدید سریع‌تر در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. از آنجا که لازم نیست ابتدا زیرساخت را قبل از اینکه بتوانید برنامه‌ها را توسعه و ارائه دهید، تنظیم و راه‌اندازی کنید، می‌توانید آنها را سریع‌تر با IaaS دریافت کنید.

PaaS چیست؟

پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) یک محیط رشد و توسعه کامل در رایانش ابری است با منابعی که شما را قادر می‌سازد همه چیز را از برنامه‌های کاربردی ساده Cloud به برنامه‌های کاربردی سازمانی که پیچده تر هستند، تحویل دهید. شما منابع مورد نیاز از یک سرویس ارائه دهنده Cloud را بر اساس پرداختی که انجام می‌دهید خریداری می‌کنید و از طریق یک اتصال ایمن اینترنت به آن‌ها دسترسی دارید.
مانند IaaS، PaaS شامل زیرساخت‌هایی مانند: سرورها، ذخایر و شبکه می‌شود که علاوه بر آن شامل نرم‌افزارهای ارتباطی، ابزارهای توسعه، خدمات هوش تجاری (BI)، سیستم‌های مدیریت پایگاه داده و… نیز می‌شود. PaaS برای پشتیبانی از یک چرخه حیات کامل برنامه‌های کاربردی وب طراحی شده است این چرخه عبارت سات از: ساخت، آزمایش، رشد و توسعه، مدیریت و به‌روزرسانی.
PaaS به شما این امکان را می‌دهد که هزینه و پیچیدگی خرید و مدیریت لایسنس نرم‌افزارها، زیرساخت برنامه‌های کاربردی بنیادی، نرم‌افزار‌های ارتباطی، ابزارهای توسعه و سایر منابع را از بین ببرید. شما برنامه‌های کاربردی و خدماتی را که توسعه می‌دهید، مدیریت می ‌نید و ارائه دهنده سرویس Cloud به طور معمول سایر چیزها را مدیریت می کند.

سناریو رایج PaaS

سازمان‌ها معمولاً برای این سناریوها از PaaS استفاده می‌کنند:
چارچوب توسعه: PaaS چارچوبی را ایجاد می‌کند که توسعه دهندگان می‌توانند براساس آن برنامه‌های کاربردی مبتنی بر Cloud را توسعه داده یا آن‌ها را سفارشی‌سازی کنند. از همان راهی که شما یک ماکرو در نرم‌افزار اکسل می‌سازید، PaaS به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد برنامه های کاربردی خود را با استفاده از اجزای موجود در نرم‌افزار ایجاد کند. ویژگی‌های Cloud مانند قابلیت مقیاس پذیری، قابلیت دسترسی بالا و ظرفیت چندکاربره بودن، از میزان برنامه‌نویسی که توسعه‌دهندگان بلید انجام دهند، می‌کاهد.

هوش تجاری یا تحلیلی: ابزارهایی که به عنوان یک سرویس توسط PaaS ارائه می‌شوند به سازمان اجازه می‌دهد که: داده‌های خود را تجزیه و تحلیل و استخراج کنند، الگوهایی را یافته و خروجی‌ها را پیش‌بینی کنند تا تخمین‌ها، تصمیم‌گیری در مورد طراحی محصول، بازدهی سرمایه‌گذاری و سایر تصمیمات تجاری بهبود یابد.

خدمات اضافی: ارائه‌دهندگان PaaS ممکن است خدمات دیگری مانند گردش کار، دایرکتوری، امنیت و برنامه‌ریزی را ارائه دهند که نرم‌افزار کاربردی را بهبود بخشد.

مزایای PaaS

با ارائه زیرساخت به عنوان یک سرویس، PaaS همان مزایای IaaS را دارد با این تفاوت که ویژگی‌های اضافی آن مانند نرم‌افزارهای ارتباطی، ابزارهای توسعه و سایر ابزارهای تجارتی، مزایای دیگر در اختیار شما قرار می‌دهد که عبارتند از:
کوتاه کردن زمان کدنویس: ابزارهای توسعه PaaS می‌توانند زمان لازم برای کد کدنویسی برنامه‌های جدید را با اجزای از پیش کد‌نویسی شده که در یک پلتفرم ساخته شده‌اند، مانند گردش کار، سرویس‌های دایرکتوری، ویژگی‌های امنیتی، جستجو و غیره، کاهش دهند.
اضافه کردن قابلیت توسعه بدون افزوذن کارمندان: پلتفرم به عنوان یک جزء سرویس می‌تواند توانایی‌های تیم توسعه خود را بدون نیاز به اضافه کردن کارکنانی که دارای مهارت‌های لازم هستند، ایجاد کند.
توسعه آسانتر برای پلتفرم‌های چندگانه مانند موبایل: برخی از ارائه‌دهندگان خدمات به شما گزینه‌های توسعه برای پلتفرم‌های چندگانه مانند رایانه، دستگاه‌های تلفن همراه و مرورگر‌ها را می‌دهند که باعث توسعه سریعتر و راحت‌تر آن‌ها می‌شود.
استفاده از ابزارهای پیچیده به طور مقرون‌به‌صرفه: پرداخت براساس میزان مصرف این امکان را برای افراد یا سازمان‌ها ایجاد می‌کند که از نرم‌افزارهای توسعه پیچیده‌تر و ابزارهای هوش تجاری و تحلیلی استفاده کنند که نمی‌توانند به طور کامل از عهده خرید آن‌ها برآیند.
پشتیانی تیم‌های توسعه ازلحاظ موقعیت جغرافیایی: از آنجا که محیط توسعه از طریق اینترنت قابل دسترسی است، تیم‌های توسعه می‌توانند در پروژه‌ها حتی با اعضای تیم در مکان‌های دور همکاری کنند.
مدیریت کارامد چرخه عمر برنامه‌های کاربردی: PaaS تمام قابلیت‌هایی را که شما برای پشتیبانی کامل چرخه عکر یک برنامه ‌کاربردی وب (مانند: ساخت، آزمایش، رشد و توسعه، مدیریت و به‌روزرسانی در محیط یکسان) نیاز دارید، فراهم می‌کند.

SaaS چیست؟

نرم‌افزار به عنوان یک سرویس (SaaS) به کاربران اجازه می‌دهد به برنامه‌های کاربردی مبتنی بر Cloud در فضای مجازی اینترنت متصل شده و از آن‌ها استفاده کنند. مثال‌های رایج در این زمینه عبارتند از: ایمیل، تقویم و ابزارهای آفیس.
SaaS یک راه‌حل نرم‌افزاری کامل ارائه می‌دهد که شما براساس پرداختی که به ارائه دهنده سرویس Cloud انجام می‌دهید، آن را خریداری می‌کنید.
شما استفاده از برنامه کاربردی را برای سازمان و کاربران خود که معمولاً به‌وسیله یک مرورگر در فضای اینترنت به آن متصل می‌شوند، اجاره می‌کنید. همه زیرساخت‌های بنیادی، نرم‌افزارهای ارتباطی، نرم‌افزارها و داده‌های برنامه‌ کاربردی، در مرکز داده (دیتاسنتر) ارائه دهنده سرویس قرار داده شده است. ارائه‌ دهنده سرویس، نرم‌افزار و سخت‌افزار را مدیریت می‌کند و با شرایط خدمات مناسب قابلیت دسترسی و امنیت برنامه و داده‌های شما تضمین خواهد کرد.
SaaS به سازمان شما این امکان را می‌دهد با یک برنامه کاربردی مقرون به صرفه به سرعت پیشرفت کنید و امور خود را اداره کنید.

سناریوهای رایج SaaS

اگر شما یک سرویس ایمیل مبتنی به وب مانند: Outlook، Hotlook و Yahoo Mail دارید، بنابراین شما باید شکلی از SaaS را مورد استفاده قرار دهید. با این سرویس‌ها، شما از یک مرورگر وارد حساب کاربری خود در فضای مجازی اینترنت می‌شوید. نرم‌افزار ایمیل در شبکه ارائه خدمت قرار داده شده است و پیام‌های شما نیز در آن‌جا ذخیره می‌شود. شما می توانید به ایمیل‌ها و پیام‌های ذخیره شده خود از طریق یک مرورگر وب در هر رایانه یا دستگاه متصل به اینترنت دسترسی داشته باشید.
مثال‌های قبلی خدمات رایگان برای استفاده شخصی است. برای استفاده سازمانی شما می‌توانید برنامه‌های بهره‌وری مانند ایمیل، همکاری و تقویم، علاوه بر این‌ها برنامه‌های کاربردی مانند مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، برنامه‌ریزی منایع سازمانی (ERP) و مدیریت اسناد را اجاره کنید. شما برای استفاده از این برنامه‌ها از طریق اشتراک و یا با توجه به سطح استفاده پرداخت انجام می‌دهید.

مزایای SaaS

دسترسی به برنامه‌های کاربردی پیچیده: برای ارائه برنامه‌های SaaS توسط کاربران، شما نیازی به خرید، نصب، به روز رسانی و یا تعمیر و نگهداری سخت افزار، نرم‌افزار ارتباطی و یا نرم‌افزار ندارید. SaaS حتی نرم افزارهای سازمانی پیچیده مانند ERP و CRM را برای سازمان‌هایی که به منابع لازم برای خرید، گسترش و مدیریت زیرساخت‌ها و نرم‌افزارهای مورد نیاز خود ندارند، مقرون به صرفه می‌کند.
پراداخت فقط برای آنچه استفاده می‌کنید: شما می‌توانید پول خود را ذخیره کنید زیرا سرویس SaaS به صورت خودکار مقیاس خود را متناسب با سطح مصرف افزایش یا کاهش می‌دهد.
از نرم‌افزار مشتری رایگان استفاده کنید: کاربران می‌توانند بسیاری از برنامه‌های کاربردی SaaS را از مرورگر خود و بدون نیاز به دانلود و نصب هر نرم‌افزار، اجرا کنند، اگرچه تعدادی از این برنامه‌ها به پلاگین نیاز دارند. این به این معنی است که شما نیازی به خرید و نصب نرم‌افزار خاصی برای کاربران خود ندارید.
نیروهای کاری خود را به راحتی بسیج کنید: SaaS به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی نیروی کار خود را بسیج کنید زیرا کاربران می‌توانند از هر کامپیوتر و دستگاه موبایلی که به اینترنت متصل است، به برنامه‌های کاربردی و داده‌های SaaS دسترسی پیدا کنند. نیازی نیست در مورد توسعه برنامه‌ها برای اجرا بر روی انواع مختلف کامپیوتر و دستگاه نگران باشید، زیرا ارائه دهنده خدمات قبلاً این کار را انجام داده است. علاوه بر این، شما نیازی به تخصص ویژه‌ای در زمینه مدیریت مسائل امنیتی بالقوه در رایانش موبایل ندارید. یک ارائه دهنده خدمات که با دقت انتخاب شده است، امنیت اطلاعات خود را بدون در نظر گرفتن نوع دستگاه مصرفی آن تضمین می کند.
در هر جایی به داده‌های برنامه کاربردی دسترسی داشته باشید: با داده‌های ذخیره شده در Cloud، کاربران با هر کامپیوتر یا موبایل متصل به اینترنت می‌توانند به اطلاعات خود دسترسی داشته باشند و هنگامی که داده‌ها در Cloud ذخیره می‌شوند، اگر کامپیوتر یا دستگاه کاربران از کار بیافتد، هیچ داده ای از بین نمی‌رود.

انواع نحوه گسترش رایانش ابری: عمومی، خصوصی، ترکیبی

تمام Cloudها با یکدیگر یکسان نیستند. به طور عمده سه راه برای گسترش منابع رایانش ابری وجود دارد: Cloud عمومی (Public)، Cloud خصوصی (Private) و Cloud ترکیبی (Hybrid).

Cloud عمومی

Cloudهای عمومی متعلق به ارائه دهنده سرویس Cloud شخص ثالث است که منابع کامپیوتری خود مانند سرورها و ذخیره‌سازی در فضای مجازی اینترنت را معمولاً رایگان یا با دریافت هزینه اندکی ارائه می‌کنند و توسط آن اداره می‌شوند. Microsoft Azure یا Google نمونه‌هایی از یک Cloud عمومی هستند.

Cloud خصوصی

Cloud خصوصی اشاره به آن دسته از منابع رایانش ابری دارد که به طور انحصاری توسط یک کسب و کار یا سازمان واحد مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک Cloud خصوصی می‌تواند در مرکز داده یا دیتاسنتر سایت شرکت قرار گیرد. برخی شرکت‌ها نیز به یک ارائه دهنده سرویس دیگر برای سامان‌دهی Cloud خصوصی خود هزینه پرداخت می‌کنند. خدمات و زیرساخت‌های یک Cloud خصوصی در یک شبکه خصوصی نگهداری می‌شود.

Cloud ترکیبی

Cloudهای ترکیبی، Cloudهای خصوصی و عمومی را با هم ترکیب کرده و آن‌ها را توسط تکنولوژی به یکدیگر متصل می‌کنند که امکان به اشتراک گذاشتن داده‌ها و برنامه‌های کاربردی بین آن‌ها فراهم می‌شود. Cloud ترکیبی با فراهم کردن امکان انتقال داده‌ها و برنامه‌های کاربردی بین Cloudهای خصوصی و عمومی، موجب انعطاف‌پذیری بیشتر کسب و کارها می‌شود و گزینه‌های گسترده‌تری را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

رایانش ابری چگونه کار می‌کند؟

خدمات رایانش ابری بسته به ارائه دهنده آن‌ها کمی متفاوت عمل می‌کنند اما بسیاری از آن‌ها دارای یک داشبورد مبتی به مرورگر هستند که کار متخصصان فناوری اطلاعات و توسعه دهندگان را برای سفارش منابع و مدیریت حساب‌هایشان آسان‌تر می‌کند. برخی از خدمات Cloud نیز برای کار با APIهای REST و یک رابط خط فرمان (CLI) طراحی شده‌اند که چندین گزینه را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند.

بخوانید: Open Shift بستری سریع و آسان به عنوان سرویس

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *