سیستم های حمل و نقل هوشمند و آر اف آی دی (RFID) | قسمت اول

سیستم های حمل و نقل هوشمند (Intelligent transportation system یا ITS) مبتنی بر آر اف آی دی (RFID) مؤثرترین و کارآمدترین راه برای از بین بردن ترافیک شهری، کاهش تصادفات، کاهش آلودگی محیط زیست و بهبود سیستم حمل و نقل است که همگی در فضای ابر انجام می شود. این روش به طور گسترده ای در بسیاری از شهرهای جهان مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان مسیر توسعه ترافیک در قرن 21 در نظر گرفته شده است.
سیستم حمل و نقل هوشمند (ITS) تکنولوژی های الکترونیکی و ارتباطاتی، کامپیوترها و سیستم های کنترلی پیشرفته ای را برای بهبود ایمنی، کارایی و خدمات و وضعیت ترافیک از طریق انتقال آنی اطلاعات به کار می گیرد که نسبت به انواع سیستم های حمل و نقل حساس بوده و دارای قدرت تشخیص بالایی هستند.
ITSها برنامه های پیشرفته ای هستند که به ارائه خدمات نوآورانه مربوط به حالت های مختلف مدیریت ترافیک و حمل و نقل کمک می کند و کاربران مختلف را قادر می سازد آگاهی بیشتری کسب کنند و از شبکه های حمل و نقل به گونه ای امن تر، هماهنگ تر و دقیق تر استفاده کنند.

اهداف سیستم حمل و نقل هوشمند (ITS)
اهداف سیستم حمل و نقل هوشمند (ITS) عبارت اند از:
• بهبود ایمنی ترافیک
• از بین بردن تراکم ترافیک
• بهبود بهره وری حمل و نقل
• کاهش آلودگی هوا
• افزایش بازده انرژی
• ترویج توسعه صنایع وابسته

فناوری  آر اف آی دی (RFID) در حوزه حمل و نقل هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد و نقش به سزایی در شناسایی خودکار داشته و باعث کسب اطلاعات پویای بسیار مفیدی می شود. همچنین به طور موثر مشکلات زیساختی اطلاعات ترافیکی را حل می کند.

برخی از اجزای اصلی فنی ITS
حالت های مختلف ارتباطات بی سیم برای تبادل داده های کوتاه برد و دوربرد (UHF، VHF، WiMAX، GSM و غیره) عبارتند از:
تکنولوژی های محاسباتی: روش های موجود در این دسته به سمت استفاده از ریزپردازنده های کوچکتر و با قیمت کمتر تمایل دارند که امکان کاربردهای پیچده تر، مانند کنترل فرآیند مبتنی بر مدل و هوش مصنوعی را فراهم می کنند.
تکنولوژی های مبتنی بر حسگرها: در این روش ها از سنسورهایی برای تغذیه سیستم های کنترلی استفاده می شود که داده های این سنسورها شامل دو دسته است: 1) داده های مبتنی بر وسایل نقلیه (از دستگاه هایی مانند رادار، دستگاه های خوانش  آر اف آی دی (RFID)، دوربین های مادون قرمز و …) 2) داده های مبتنی بر زیرساخت (از دستگاه های مشابه و همچنین سنسورهای القایی یا فشار که در داخل جاده ها جاسازی می شوند یا اطراف آنها نصب می شوند)
 آر اف آی دی (RFID) ما را قادر می سازد تا با صرف هزینه‌ای ناچیز سیستم حمل و نقل را با برچسب‌های حاوی ریز پردازنده‌هایی مشتمل بر طیف وسیعی از اطلاعات نظیر شماره پلاک خودرو مجهز نموده و با نصب دستگاه های خوانش  آر اف آی دی (RFID) در مکان‌های از پیش تعیین شده و دریافت این داده ها، بر رفتار آنان نظارت و مدیریت کنیم. به عنوان یک نمونه این تکنولوژی در ایالت تگزاس ایالات متحده در ناوگان اتوبوسرانی مورد استفاده قرار گرفته است. در این با چسباندن تگ های  آر اف آی دی (RFID) بر روی اتوبوس ها و نصب مانیتورهایی مناسب در ایستگاه‌ها زمان ورود اتوبوس به ایستگاه بطور دقیق قابل پیش‌بینی خواهد بود. توسعه این تکنولوژی در اتوبوسرانی کار زمان بندی و کنترل حرکت اتوبوس‌ها و به دنبال آن افزایش سرعت خدمت رسانی و کاهش معضلات ترافیکی را به همراه داشته است.

ادامه دارد…

 

مطالب مرتبط:

معرفی برند The Tag Factory
مکان یابی داخلی با RFID | آنالیز رفتار مشتریان یک سوپر مارکت
RFID یا شناسایی خودکار چیست و چه کاربردهایی دارد؟
RFID چگونه کار می کند | قسمت هشتم | نقدهایی که به RFID وارد است

 

 

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *