رایانش ابری (قسمت چهارم)| PaaS چیست؟

PAAS

PAAS


مانند PaaS ، IaaS شامل زیرساخت‌هایی مانند: سرورها، ذخایر و شبکه می‌شود که علاوه بر آن شامل نرم‌افزارهای ارتباطی، ابزارهای توسعه، خدمات هوش تجاری (BI)، سیستم‌های مدیریت پایگاه داده و… نیز می‌شود. PaaS برای پشتیبانی از یک چرخه حیات کامل برنامه‌های کاربردی وب طراحی شده است این چرخه عبارت سات از: ساخت، آزمایش، رشد و توسعه، مدیریت و به‌روزرسانی.
PaaS به شما این امکان را می‌دهد که هزینه و پیچیدگی خرید و مدیریت لایسنس نرم‌افزارها، زیرساخت برنامه‌های کاربردی بنیادی، نرم‌افزار‌های ارتباطی، ابزارهای توسعه و سایر منابع را از بین ببرید. شما برنامه‌های کاربردی و خدماتی را که توسعه می‌دهید، مدیریت می ‌نید و ارائه دهنده سرویس Cloud به طور معمول سایر چیزها را مدیریت می کند.

سناریو رایج PaaS

سازمان‌ها معمولاً برای این سناریوها از PaaS استفاده می‌کنند:

چارچوب توسعه: PaaS چارچوبی را ایجاد می‌کند که توسعه دهندگان می‌توانند براساس آن برنامه‌های کاربردی مبتنی بر Cloud را توسعه داده یا آن‌ها را سفارشی‌سازی کنند. از همان راهی که شما یک ماکرو در نرم‌افزار اکسل می‌سازید، PaaS به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد برنامه های کاربردی خود را با استفاده از اجزای موجود در نرم‌افزار ایجاد کند. ویژگی‌های Cloud مانند قابلیت مقیاس پذیری، قابلیت دسترسی بالا و ظرفیت چندکاربره بودن، از میزان برنامه‌نویسی که توسعه‌دهندگان بلید انجام دهند، می‌کاهد.

هوش تجاری یا تحلیلی: ابزارهایی که به عنوان یک سرویس توسط PaaS ارائه می‌شوند به سازمان اجازه می‌دهد که: داده‌های خود را تجزیه و تحلیل و استخراج کنند، الگوهایی را یافته و خروجی‌ها را پیش‌بینی کنند تا تخمین‌ها، تصمیم‌گیری در مورد طراحی محصول، بازدهی سرمایه‌گذاری و سایر تصمیمات تجاری بهبود یابد.

خدمات اضافی: ارائه‌دهندگان PaaS ممکن است خدمات دیگری مانند گردش کار، دایرکتوری، امنیت و برنامه‌ریزی را ارائه دهند که نرم‌افزار کاربردی را بهبود بخشد.

مزایای PaaS

با ارائه زیرساخت به عنوان یک سرویس، PaaS همان مزایای IaaS را دارد با این تفاوت که ویژگی‌های اضافی آن مانند نرم‌افزارهای ارتباطی، ابزارهای توسعه و سایر ابزارهای تجارتی، مزایای دیگر در اختیار شما قرار می‌دهد که عبارتند از:

کوتاه کردن زمان کدنویس: ابزارهای توسعه PaaS می‌توانند زمان لازم برای کد کدنویسی برنامه‌های جدید را با اجزای از پیش کد‌نویسی شده که در یک پلتفرم ساخته شده‌اند، مانند گردش کار، سرویس‌های دایرکتوری، ویژگی‌های امنیتی، جستجو و غیره، کاهش دهند.
اضافه کردن قابلیت توسعه بدون افزوذن کارمندان: پلتفرم به عنوان یک جزء سرویس می‌تواند توانایی‌های تیم توسعه خود را بدون نیاز به اضافه کردن کارکنانی که دارای مهارت‌های لازم هستند، ایجاد کند.

توسعه آسانتر برای پلتفرم‌های چندگانه مانند موبایل: برخی از ارائه‌دهندگان خدمات به شما گزینه‌های توسعه برای پلتفرم‌های چندگانه مانند رایانه، دستگاه‌های تلفن همراه و مرورگر‌ها را می‌دهند که باعث توسعه سریعتر و راحت‌تر آن‌ها می‌شود.
استفاده از ابزارهای پیچیده به طور مقرون‌به‌صرفه: پرداخت براساس میزان مصرف این امکان را برای افراد یا سازمان‌ها ایجاد می‌کند که از نرم‌افزارهای توسعه پیچیده‌تر و ابزارهای هوش تجاری و تحلیلی استفاده کنند که نمی‌توانند به طور کامل از عهده خرید آن‌ها برآیند.

پشتیانی تیم‌های توسعه ازلحاظ موقعیت جغرافیایی: از آنجا که محیط توسعه از طریق اینترنت قابل دسترسی است، تیم‌های توسعه می‌توانند در پروژه‌ها حتی با اعضای تیم در مکان‌های دور همکاری کنند.

مدیریت کارامد چرخه عمر برنامه‌های کاربردی: PaaS تمام قابلیت‌هایی را که شما برای پشتیبانی کامل چرخه عکر یک برنامه ‌کاربردی وب (مانند: ساخت، آزمایش، رشد و توسعه، مدیریت و به‌روزرسانی در محیط یکسان) نیاز دارید، فراهم می‌کند.

منبع: مایکروسافت

بخوانید: رایانش ابری (قسمت سوم)| IaaS چیست؟

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *