کاربردهای RFID در صنایع نفت؛ گاز و پتروشیمی

 

کاربردهای RFID در صنایع نفت؛ گاز و پتروشیمی

شاید اولین سوالی که برایتان پیش می‌آید این باشد که شناسایی خودکار RFID در صنعت نفت و گاز چه کاربردی می‌تواند داشته باشد:
 بهبود راندمان و کنترل، مانیتورینگ فرآیند عملیاتی برای تولید بهتر ، کنترل تردد کارکنان، ایمنی کارگران و تجهیزات مصرفی و همچنین اموال و دارایی‌ها مورد استفاده گسترده قرار گیرد. فن آوری های RFID یک راه حل پیشرفته و با دوام برای چندین فرآیند مانند مدیریت دارایی ،  اموراداری  ، عملیات اکتشاف و تولید و توزیع در صنعت نفت و گاز ارائه می دهند. این فناوری ها عملکرد شفافی از تسهیل در عملیات گرفته تا تحویل واقعی محصول نهایی را تضمین می کنند اما چگونه RFID در این عملیات کمک می کند؟
فناوری‌های RFID در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در حین اکتشاف یا تولید نفت خام و گاز استفاده می شود. تکنولوژی یکپارچه RFID که ترکیبی از سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مرتبط به یکدیگر است برای اندازه گیری اعماق، سلامت لوله‌ها و مته‌های حفاری بکار گرفته می شوند. برچسب های RFID اطلاعات مربوط به دمای زیرزمینی ، سرعت جریان ، استرس و ترکیب گل را در اختیار شما قرار می دهند.  هم چنین لوله ها و مته های مورد استفاده با تکنولوژی RFID می توانند، اطلاعات مربوط به شماره شناسایی لوله ، سن ، طول ، تعداد دفعات استفاده شده برای حفاری ، شناسه کار اخیر و غیره را ارائه دهند. این روش به شرکت های اکتشاف و حفاری نفت کمک می‌کند تا تجهیزات مناسب مورد نیاز خود را انتخاب کنند.

 

چگونه RFID در ساخت و نگهداری تاسیسات نفت و گاز کمک می کند؟

فناوری‌های RFID بطور گسترده در سکوهای نفتی مورد استفاده قرار می گیرند ، جایی که خطوط لوله و سایر تجهیزات درجه حرارت شدید و سختی را تحمل می کنند که به دلیل فرسایش بسیار سریع آنها ، گاه منجر به از بین رفتن نفت و خطر برای زندگی  موجودات دریایی می شود. برای حفظ این تجهیزات از تکنولوژی RFID برای شناسایی اتصالات خط لوله انفرادی و مونتاژ آنها ، نشت از لوله ها ، فشار اتصالات خط لوله ، مونتاژ مناسب تجهیزات لوله کشی در حین اکتشاف و لوله ها یا فلنج های غیرقابل دسترسی استفاده می شود. برچسب های RFID همچنین به تجهیزات زیر آب وصل می شوند تا عواملی را که ممکن است برای سیستم دریایی زیر زمین مضر باشند ، شناسایی کنند. این برچسب‌ها در ردیابی وسایل نقلیه از راه دور و غواصانی که در مناطق دور افتاده کار می کنند و مکان‌های حفاری را پیدا می کنند ، بسیار کارآمد هستند. RFID سازگار با سطوح فلزی برای کلیه تجهیزات حفاری ، اکتشاف و حمل و نقل استفاده می شود. یکی دیگر از کاربردهای بسیار مهم این فناوری، در رصد و ردیابی لحظه‌ای بشکه‌های نفت است. بعد از مجهز کردن بشکه‌های نفت به تگ RFID می‌توان به راحتی و در هر لحظه اطلاعاتی از قبیل موقعیت محموله، میزان نگهداری در هر جایگاه، موقعیت در پالایشگاه و از این قبیل را به دست آورد.

 

چگونه RFID اقدامات ایمنی و امنیتی را ارائه می دهد؟

از RFID برای امنیت کارگران در تاسیسات نیز استفاده می شود. تگ های RFID همراه با فناوری GPS در هنگام کار در محل به کارگران و غواصان داده می شود. نشان ها به ردیابی و نجات کارگران در صورت بروز هرگونه حادثه غیرمترقبه کمک می کنند.
کارگران به همراه تجهیزات اکتشافی تجهیزات ایمنی نیز در اختیار دارند که برای ایشان اجباری است. خوانشگرها یا ریدرهای RFID تجهیزات را هنگام تأیید صلاحیت کارگران در گیت های واقع در مکان های تعریف شده شناسایی نموده ، مدت کار و محل کار کارکنان و حضور هر شخص غیرمجاز در این مرکز راتشخیص می دهند و از سرقت ها جلو گیری می‌کنند.

 

چگونه RFID در فرآیندهای اداری کمک می کند؟

تگ های RFID به کارگران امکان ثبت و بررسی روزانه حضور ، زمان ورود و خروج ، فعالیت های مربوط به مشاغل و حتی امکانات پارکینگ را می دهد. پارکینگی که مجهز به تکنولوژی RFID شده است با استفاده از کمترین نیروی انسانی به صورت خودکار مجوزها و ورود یا خروج وسایل نقلیه را ثبت و بررسی می‌کند.. برای بررسی موجودی اسناد و برنامه ردیابی ، هند هلدRFID با PDA ادغام شده است که می تواند برچسب های RFID متصل به اسناد را بخواند. RFID همچنین در سیستم های مدیریت اسناد کمک می کند. RFID انواع ریدرها و تگ ها را برای اموال مالکین وکلیه تجهیزات حفاری دریایی و همچنین فرآیندها ارائه می دهد. تجهیزات و دستگاهها  می توانند بر اساس نیاز کارفرما با شرایط محیطی مقاوم و سازگار شوند.

در این مقاله سعی کردیم کاربردهای فناوری شناسایی خودکار یا RFID را در جنبه‌های مختلف صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی بررسی کنیم. آیا شما در این حوزه فعال هستید؟ با توجه به شناختی که از این فناوری پیدا کردید، چه کارکردهای دیگری برای RFID می‌توان متصور شد؟ در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *